Kittens

Kitten 

Het is heel belangrijk dat een kitten goed gesocialiseerd wordt. Socialiseren betekent dat het dier went aan mensen, aanrakingen, allerlei verzorgende handelingen zoals borstelen en nagels knippen, (vreemde) geluiden en andere dieren. De socialisatieperiode van kittens ligt hoofdzakelijk tussen de leeftijd van twee tot zeven weken. Er wordt daarnaast verondersteld dat katten ook een zogenaamde tweede socialisatieperiode kennen, die doorloopt totdat de kat veertien tot zestien weken oud is.


Wanneer een kat niet goed gesocialiseerd wordt, kan het dier gaan lijden aan stress en angst. Dit kan resulteren in medische problemen.
Kittens mogen volgens de wet pas bij de moeder weg bij een leeftijd van minimaal zeven weken. Wij zijn aangesloten bij de rasvereniging NLKV, en mogen onze kittens pas meegeven wanneer deze tenminste veertien  weken oud zijn en de kittens volledig ingeënt zijn. Dit betekent dat de socialisatieperiode deels of zelfs geheel plaats vindt bij ons. Daar wordt uitgebreid aandacht door ons aan besteed. 

Bij ons groeien ze op in de woonkamer met alle andere katten erbij.
Zo raken ze gewend aan allerlei geluiden zoals tv, muziek en de stofzuiger.

Wanneer ze verhuizen zijn ze 2 maal geënt, gechipt en meermaals ontwormd. 
Ze krijgen een paspoort en stamboom mee.
En natuurlijk een  kittenpakket....